Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi sınav sonuçlarının, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden bugün erişime açılması bekleniyordu. Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği uyarınca, üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların katılım sağladığı DUS için sonuçlar, tercihler öncesi önem arz edecek. Peki, 2025 Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi sınav sonuçları açıklandı mı? İşte, ÖSYM'den konuyla ilgili yapılan son dakika açıklaması
Ürünleri zararlılardan korumak amacıyla tarımda pestisit adı verilen ilaçlar kullanıldığını belirten uzmanlar, bu kimyasalların insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu söylüyor. Pestisit maruziyeti hormonal bozukluklar, bağışıklık sistemi sorunları ve bazı kanser türleriyle ilişkilendiriliyor. Araştırmalar, pestisit maruziyetinin çocuk ve ergenlerde dikkat eksikliği ve davranışsal bozukluk riskini artırabileceğini gösteriyor.
Diyabet tedavisi, kilo kaybını kolaylaştırma, bahar alerjisini hafifletme gibi faydaları saymakla bitmiyor ama aşırı tüketimi çok tehlikeli olabilir. İşte ayrıntılar...
Son yıllarda kızamık vakaları dünya genelinde hızla yükseliyor. Uzmanlar, hastalığın aşısız çocuklar için büyük risk taşıdığını vurguluyor. Prof. Dr. Ahmet Güzel, kızamığın solunum yoluyla bulaştığını ve çevrede saatlerce canlı kalabildiğini belirterek, koruyuculuğu %97 olan kızamık aşısının ihmal edilmemesi gerektiğini söyledi.
Bulaşık makinenizden kötü kokular geliyorsa, bu rehber sorunu tespit etmenize ve cihazınızı eski haline çevirmenize yardımcı olabilir.
Market raflarında sıkça gördüğümüz konserve gıdalar, bazen fark edilmeyen hayati riskler barındırıyor. Şişmiş, paslanmış veya deforme olmuş kutular gıda güvenliği açısından büyük bir tehlike oluşturabilir. Botulizm gibi ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek bu değişikliklere dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Konserve seçerken gözünüzü dört açın!
Su içmenin sağlık için ne kadar önemli olduğunu hepimiz biliyoruz ama suyu ne zaman ve nasıl içmemiz gerektiğini biliyor muyuz?
Vücudu 20'li yaşlarının ortalarında değişmeye başladı, 30'a geldiğinde eski halinden eser kalmadı. Gittiği bir tatilde çekilen fotoğraflarını görünce değişiklik yapması gerektiğini anladı. 2 yılda 27 kilo vermesini sağlayan 3 basit yöntemi anlattı.
Dünyadaki insanların yaklaşık yüzde 10’unun solak olduğu tahmin ediliyor. Ancak yüzyıllardır solaklık, yalnızca alışılmadık bir el tercihi olarak değil, zaman zaman toplumsal önyargıların da hedefi haline geldi. Şimdi ise bilimsel bir çalışma, solaklıkla ilgili tartışmalara yeni bir boyut katıyor.
10. Yargı Paketi düzenlemesi ile ilgili taslak çalışmaları devam ederken gözler merak içerisinde düzenlemedeki son duruma ve düzenlemeyle birlikte af çıkıp çıkmayacağı sorusunun cevabına çevrildi. Özellikle hükümlü yakınları merak içerisinde "Af çıkacak mı?" ve "Ceza infaz düzenlemesi çıkacak mı, genel af gelecek mi?" sorusunun cevabını araştırıyor. Konuyla ilgili soruları yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Ceza infaz düzenlemesinde çalışma var." şeklinde yanıt verdi. Peki, 10. Yargı Paketi düzenlemesinde son durum ne? Genel af çıkacak mı? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte merak edilen ayrıntılar...
Bilim insanlarına göre elinizin gücü, kalp sağlığınızdan bilişsel durumunuza kadar birçok konuda ipucu verebilir. Peki, birkaç saniyelik bir sıkma hareketi gelecekteki hastalık risklerinize dair nasıl mesaj veriyor? Yanıtı şaşırtıcı derecede basit bir testte gizli.
Kış sofralarının mütevazı sebzesi karnabahar, artık sağlıklı yaşamın yıldızı olarak yeniden sahnede. Düşük kalorili yapısı, zengin besin içeriği ve sayısız kullanım alanıyla hem mutfakların hem de bilim dünyasının dikkatini çekiyor. Peki, bu sade sebze gerçekten kanserle mücadelede, beyin sağlığında ve hormon dengesinde rol oynayabilir mi? Uzmanların değerlendirmeleri ve şaşırtıcı bilgilerle karnabaharın bilinmeyen gücü...
İç mekanlarda yıldırım çarpma olasılığınız çok düşük bir ihtimalmiş gibi gelebilir ama bu ihtimal sıfır değildir, özellikle de duş alıyor veya bulaşık yıkıyorsanız.
Yeni bir araştırmaya göre, çocuklarınızın beslenme çantalarına koyduğunuz yiyecekler, ilk adet döngülerini çok erken yaşayıp yaşamamaları üzerinde etkili olabilir.
Son günlerde TikTok’ta büyük yankı uyandıran yeni bir cilt bakımı trendi, sosyal medyada hararetli tartışmalara yol açtı. ‘Mağara adamı yöntemi’ olarak adlandırılan bu ilginç yaklaşımda, kullanıcılar ciltlerine hiçbir ürün uygulamadan, hatta yüzlerini suyla bile yıkamadan doğal iyileşme sürecini desteklemeyi amaçlıyor. Ancak uzmanlar, bu yöntemin ciddi sağlık riskleri taşıyabileceği konusunda uyarıyor.
Sosyal medyada hızla yayılan ‘matcha ile zayıflama’ trendi uzmanları alarma geçirdi. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, bilinçsizce tüketilen bu popüler çayların ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğini belirtti. Peki matcha çayının zararları neler?
Sinsice ilerlediğinden genellikle tanısı ileri evrede konulan yumurtalık kanserinin görülme sıklığı son yıllarda giderek yaygınlaşıyor. Yumurtalık kanseri her yaşta görülebiliyor, ancak günümüzde gençlerde de sık rastlanıyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum, Jinekolojik Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Mete Güngör, 8 Mayıs Dünya Yumurtalık (Over) Kanseri Farkındalık Günü kapsamında yaptığı açıklamada, ihmale gelmez bazı belirtileri sıraladı.
Gün içinde açlığı bastırmak için tüketilen bir paket hazır bisküvi, ay sonunda tartıda fazladan 2 kiloya mal olabilir. Beslenme Uzmanı Dyt. Gamze Çakaloğlu, günde bir paket bisküvi tüketmenin yalnızca kilo artışına değil, aynı zamanda metabolik bozukluklara, insülin direncine ve kalp-damar sağlığının bozulmasına yol açabileceği uyarısında bulundu, "Masum görünen bisküviler metabolizmayı çökertiyor, kilo aldırıyor ve bağımlılık yaratıyor" dedi.