Evlerimizin kalbi olan mutfaklar, yemeklerin hazırlandığı, aile bireylerinin sıkça bir araya geldiği sıcak alanlar. Ancak yapılan araştırmalar, bu konforlu alanlarda gizlenen sağlık risklerinin sandığımızdan çok daha büyük olduğunu gösteriyor.
Kars'ta UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Ani Ören Yeri'ndeki kazılarda çıkarılan yaklaşık 1000 yıllık güneş saati, yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açıldı.
Antalya'nın Akseki ilçesinde geleneksel yöntemlerle binlerce yıllık sedir katran yağı üretimi geleneği sürdürülüyor.
Van Gölü'ndeki Akdamar Adası ve üzerindeki tarihi yapılar, kenti ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin ilk uğrak yeri oluyor. Giresun'dan gelen Muhammed Bahadır ise "Akdamar Adası'nı ziyaret eden arkadaşlarım ısrarla gezip görmemi istedi. Ben de buraya gelmeden önce tarihini araştırarak geldim. Büyüleyici bir hikayesi ve manzarası var. Herkesin gelip burayı görmesini tavsiye ediyorum." dedi.
Bolu'nun Mudurnu ilçesine bağlı Munduşlar köyünde bayram namazına gelmeyen bir genç, yatağından kaldırılarak buz gibi suyla dolu oluğa yatırıldı.
Bayramlar sevdiklerimizle bir araya geldiğimiz, sofrada birlikte olmaktan keyif alırken yediklerimizin farkında olmadığımız özel zamanlardan biridir. Böylesi zamanlarda aşırıya kaçıp yediklerimizi kısıtlayamıyoruz ama bayram sonrası karalar bağlıyoruz.
Elma sirkesinin iyileştirici özellikleriyle ilgili iddialar çok çeşitlilik gösteriyor. Saç ve cilt bakımına iyi gelmesinden kanseri tedavi edebildiğine dair çok fazla bilgi bulunuyor. Hemen herkesin mutfağında bulunan elma sirkesi hakkındaki sayısız iddiadan hangileri gerçek hangileri yanlış? Elma sirkesi mükemmel sağlık ve esenliğe ulaşmak için bir çözüm mü, yoksa kesinlikle abartılara inanmamalı mıyız? İşte elma sirkesi rehberi…
Avrupa'nın çeşitli ülkelerinde yaşayan gurbetçiler, tatillerini geçirmek üzere ana vatana oto kuşet vagonlu trenle gelmeye başladı. Danimarka'nın Kopenhag kentinden gelip Aydın'a giden Fatih İlgar, "Yollarda çok zorluklar çekiyoruz. Bulgaristan'da çok bekliyoruz, Sırbistan'da da aynı şekilde. Optima'yla çok kolayca geliyoruz. Hem dinlenip hem yolculuk etmiş oluyoruz. En güzeli yorgun gelmemiş oluyoruz. Ekonomik olarak hesapladığında aynı hesaba denk geliyor." dedi.
Karabük'ün tarihi dokusuyla yerli ve yabancı tatilcilerin uğrak noktası olan Safranbolu ilçesinde Kurban Bayramı tatilinde otel, han ve tarihi konaklarda rezervasyon oranları yüzde 70’e ulaştı. UNESCO Dünya Miras Listesi'nde de yer alan ilçede bayram tatili boyunca tonlarca coğrafi işaret tescilli Safranbolu lokumunun satılması bekleniyor.
Diyetisyen Sena Nur Doğan, Kurban Bayramı’nda sıkça karşılaşılan beslenme hatalarına dikkat çekerek, etin doğru saklanmasından pişirme yöntemlerine, porsiyon kontrolünden lif tüketimine kadar bayramı hem sağlıklı hem de keyifli geçirmenin yolları hakkında merak edilenleri anlattı.
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, nesli tehlike altında olan Akdeniz foku (monachus monachus), su altı kamerasıyla görüntülendi.
Diyetisyen Fehime Arı, Kurban Bayramı'nda sindirim sorunlarının önüne geçmek ve sağlıklı beslenmek için dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
Erzincan’da, doğa fotoğrafçısı Ayhan Özdemir, doğada anne ve yavru dağ keçisini görüntüledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntüler büyük beğeni topladı.
Tunceli'nin el değmemiş doğasıyla dikkati çeken Ovacık ilçesi tarihi, doğal ve kültürel güzellikleriyle fotoğrafçıların da ilgi odağı oluyor. Ziyaretçilerden Yağmur Battal, Tunceli'nin Ovacık ilçesine ilk defa geldiğini ve coğrafyasına hayran kaldığını belirterek, "Şimdiye kadar gelmemiş olduğum için çok hayıflanıyorum. Çiçekler, böcekler, kelebekler, sular, dağlar ve insanlar hepsi efsane. Burada olduğum için ve buradaki insanları da tanıdığım için çok memnunum." diye konuştu.
Ordu'da kahverengi kokarca zararlısına karşı ilginç ve etkili bir mücadele yöntemi geliştirildi. Altınordu ilçesi Eyüplü Mahallesi'nde yaşayan Avukat Mehmet Yıldırım, canlı olarak getirilen her bir kahverengi kokarcayı sembolik olarak 1 TL karşılığında satın alıyor. Toplanan böcekler ise biyolojik mücadele kapsamında kullanılmak üzere Giresun'daki Fındık Araştırma Enstitüsü'ne gönderiliyor.
Kurban Bayramı’nda artan kırmızı et tüketimi sindirim problemlerinden kalp sağlığına kadar pek çok riski beraberinde getiriyor. Uzman Diyetisyen Elif Melek Avcı Dursun, sıcak havalarda etin doğru şekilde saklanması ve pişirilmesi gerektiğini vurgularken, özellikle kronik rahatsızlığı olan bireyleri her öğünde et tüketmemeleri konusunda uyarıyor.
Edirne'nin Keşan ilçesinde Saros Körfezi'nde oluşturulan Su Altı Tarih Müzesi’ne M62 T model muharebe tankı batırıldı.
Muş'ta yaylada bitkin halde bulunan 4 kurt yavrusu koruma altına alındı. Yaylaya giden ekip, doğada üç gün boyunca gözlem yaparak annelerinin gelmesini bekledi. anneleri bölgede olmayan 4 kurt yavrusu, Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü bahçesine getirildi.