Sağlık uzmanları, parmak uçlarında meydana gelen belirgin değişikliklere karşı dikkatli olunması konusunda uyardı. Uzmanlara göre, parmaklarda görülen bu durum, ölümcül bir hastalık olan akciğer kanserinin erken belirtilerinden biri olabilir. İşte detaylar…
Çalışanlarınızı, müşterilerinizi veya yakın çevrenizi, istediğiniz bir şeyi yapmaya ikna etme konusunda daha etkili olmak ister misiniz? Öyleyse o sihirli kelimeyi kullanmayı deneyin.
İsveç Kralı Carl Gustaf ile Kraliçe Silvia'nın tek oğlu olan Carl Philip, Sofia Hellqvist ile 13 Haziran 2015 günü evlendi. Dügünleri uzun uzun basının manşetlerinde kaldı. Önümüzdeki ay 10'uncu yıl dönümünü kutlayacak olan çiftin bu büyük gününden de hafızalarda bu kareler kaldı.
Hemen herkesin yaşamında en az bir kez fark ettiği ama nedenini tam olarak bilmediği bir durumdur: Yüzdükten sonra ya da uzun bir banyodan sonra ellerimizin ve ayaklarımızın buruş buruş olması. Peki, cildimiz neden suyla temas ettikten sonra bu kadar belirgin şekilde kırışır?
Çölyak hastalığı, vücudun gluten proteinine karşı alerjik reaksiyon göstererek ince bağırsakta hasar meydana getirdiği bir sindirim sistemi rahatsızlığıdır. Dünya çapında 100 kişiden 1'ini etkilediği tahmin edilmektedir. Arpa, çavdar, buğday ve irmik gibi tahıllar çölyak hastalığını tetikleyen ana besinlerdir. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Benan Kasapoğlu, çölyak hastalığının tanı ve tedavisi hakkında bilgi vererek, glutensiz beslenmenin önemini vurguladı.
1919’un 106’ncı yıl dönümü, yurdun dört bir yanında coşkuyla kutlandı. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, 19 Mayıs 1919’da düşman işgaline karşı Samsun’a çıkıp Milli Mücadeleyi başlatmasının üzerinden 106 yıl geçti. Mustafa Kemal Atatürk, İzmir’in işgal edildiği 15 Mayıs 1919’un ertesi günü Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan Samsun’a doğru yola çıktı. Atatürk ve silah arkadaşları, 19 Mayıs 1919’da Samsun’a adımlarını attı ve yurdu düşman işgalinden kurtarmak için kurtuluş meşalesini yaktı. Bu şanlı günün 106’ncı yıl dönümü yurdun dört bir köşesinde şöyle kutlandı:
Yaz geldi, kavurucu sıcaklar kapıda... Güneşin zararlı etkilerine karşı cildimizi güneş kremleriyle korumaya çalışıyoruz ama bazen yaptığımız hatalarla farkında olmadan kendimizi tehlikeye atıyoruz. Uzman Dr. Ed Robinson, yapılan bu hataların ölümcül kansere karşı korunmada daha az etkili olabileceği konusunda uyardı.
Bebeğin anne rahmine düştüğü ilk andan itibaren sağlıkla dünyaya gelebilmesi ve anne- bebek sağlığının korunması için bazı önemli noktalara dikkat edilmesi gerekiyor. Anne adayının yaşı, kalıtsal hastalıkları, beslenme şekli, yaşam biçimi, uyku düzeni ve pek çok durum bebeğin gelişim sürecini etkileyebiliyor. Bebeklerin bağışıklık sistemlerinin güçlü olması onları hastalıklardan koruyor ve sağlıklı bir yaşam sürebilmelerinde büyük bir yer tutuyor. Bağışıklık, tek bir etkene bağlı değil, pek çok etkenle birlikte ortaya çıkan bir sonuç olarak ifade ediliyor. Bundan dolayı bebek sağlığı için birde fazla kritere uyularak bağışıklığın desteklenmesi gerekiyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü’nden Uz. Dr. Aycan Yıldız, bebeklerde bağışıklığı artırmaya yönelik öneriler paylaştı.
Yeni bir araştırma, göz sağlığındaki bazı bozulmaların yalnızca görme sorunlarına değil, aynı zamanda erken yaşta bunama riskine de işaret edebileceğini ortaya koydu. İşte bilim dünyasını şaşırtan araştırmaya dair detaylar…
İlk bakışta tuhaf veya sıra dışı gelebilir ancak bu özellikler yüksek zekânın işareti kabul ediliyor.
Evde kullanılan mikro akımlı yüz bakım cihazları son yılların güzellik ve estetik trendleri arasına girdi. Ancak düşük voltajlı elektrik akımlarıyla işlem yapan bu cihazlar ağız içinde metal dolgusu, implantı veya ortodontik teli bulunanlar için tehlikeli olabiliyor. Diş Hekimi Gülcan Usal mikro akım ile ağız içindeki metallerin etkileşiminin yol açabileceği olası yan etkileri ve bu konuda dikkat edilmesi gerekenleri anlattı.
19 Mayıs tatil mi, okul var mı, resmi tatil bilgileri kapsamında merak ediliyor. 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde geri sayımda sona yaklaşıldı. Her milli bayram öncesinde olduğu gibi bu yıl da Gençlik ve Spor Bayramı öncesinde özellikle tatil planı yapacaklar ve resmi kurumlarda işi olanlar merak içerisinde "19 Mayıs tatil mi, resmi kurumlar açık mı, çalışıyor mu?" ve "20 Mayıs'ta okullar (İlkokul - Ortaokul - Lise) tatil mi, ders var mı?" sorularının cevabını araştırıyor. Sorgulanan detayları haberimizde derledik. 2025 Resmi Tatil Takvimi ve Milli Eğitim Bakanlığı Çalışma Takvimi'nim yayınlanmasının ardından merak edilen sorular cevabını buldu. İşte merak edilip araştırılan "19 Mayıs tatil mi, resmi kurumlar açık mı, çalışıyor mu, okul var mı?" sorunun cevabı...
Sınav dönemi, öğrencilerin zihinsel ve fiziksel sağlığını doğrudan etkiliyor. Uzman Diyetisyen Esra Öztürk, stresin iştahı olumsuz etkileyebileceğini belirterek, dengeli beslenmenin başarıya ve psikolojik dengeye katkı sağladığını vurguluyor. Öztürk’e göre omega-3 içeren gıdalar, yeterli su tüketimi ve düşük şekerli besinler odaklanmayı artırırken, aşırı kalorili atıştırmalıklar performansı düşürebiliyor. Kritik virajda sağlıklı seçimler sınav başarısını da yükseltebilir.
Breeze 2 ay boyunca geçmeyen gribinin sebebinin ağır bir sinüs enfeksiyonu olduğunu sanıyordu. Ancak yapılan kan testleri korkunç gerçeği ortaya çıkardı...
Daha uzun süre sağlıklı kalabilmek için deneysel tedaviler uygulayan uzun ömür kliniği sahibi Dr. Darshan Shah bu misyonun bir parçası olarak takviyeler alıyor. Dr. Darshan Shah, aralarında fonksiyonel mantarlar ve D vitamininin de bulunduğu, her gün aldığı altı takviyeyi paylaştı.
Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi sınav sonuçlarının, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden bugün erişime açılması bekleniyordu. Tıpta ve Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Yönetmeliği uyarınca, üniversitelerin Diş Hekimliği Fakültelerinde uzmanlık eğitimi görmek isteyen adayların katılım sağladığı DUS için sonuçlar, tercihler öncesi önem arz edecek. Peki, 2025 Diş Hekimliği Uzmanlık Eğitimi sınav sonuçları açıklandı mı? İşte, ÖSYM'den konuyla ilgili yapılan son dakika açıklaması
Ürünleri zararlılardan korumak amacıyla tarımda pestisit adı verilen ilaçlar kullanıldığını belirten uzmanlar, bu kimyasalların insan sağlığı için tehdit oluşturduğunu söylüyor. Pestisit maruziyeti hormonal bozukluklar, bağışıklık sistemi sorunları ve bazı kanser türleriyle ilişkilendiriliyor. Araştırmalar, pestisit maruziyetinin çocuk ve ergenlerde dikkat eksikliği ve davranışsal bozukluk riskini artırabileceğini gösteriyor.
Diyabet tedavisi, kilo kaybını kolaylaştırma, bahar alerjisini hafifletme gibi faydaları saymakla bitmiyor ama aşırı tüketimi çok tehlikeli olabilir. İşte ayrıntılar...